The Brightt

 

Rock, Blues en Funk met een pittige Brightt-slag  

Groede Live! 9 december 2017                  
Aanvang 20:30 uur


The Brightt is een zevenkoppige, jonge band uit Zeeuws Vlaanderen.

De Bonte Avond op het Zeldenrust Steelantcollege, in 2015, was de katalysator voor Max van Rijs (leadgitaar), Loekas de Brouwer (basgitaar) en Mick van Liere (drummer) om een band te formeren. Gitarist Stan de Rijk en toetsenist Niels Wauters werden hier aan toegevoegd. Met de zangeressen Kayleigh Maas en Fransien Buysrogge was de band compleet.

The Brightt is een band  met invloeden uit zowel de blues- als de rockwereld. Hun spel is gedreven door grote passie. Ze halen elk optreden alles uit de kast om een energiek en dynamisch optreden te verzorgen.

De voorkeur voor sixties-covers is opvallend, maar in de sound van The Brightt zitten ook blues, rock, funk en psychedelische klanken. Ze spelen tijdens optredens hun eigen nummers, maar ook covers met een pittige Brightt-slag.

In april 2016 won de band ‘Steenworp’ en ‘The Road to Graauwrock’, waardoor ze het festival mochten openen. Ook openden ze Weitjerock.

In de zomer van dat jaar werd begonnen met de opnames van de EP, ‘Evidence’.
Deze is inmiddels gereleaset, mèt bijbehorende clip van het nummer ‘Not for me’.
https://youtu.be/Oym_XDgag-0

April 2017 pakten ze de titel ‘Zeeuwse Belofte’ en worden ze opgenomen in het coachings-programma van Pop aan Zee. Ze spelen intussen op diverse festivals in Zeeland, dorpsfeesten en op privé evenementen.

In juli staken ze de provinciegrens over en waren ze te zien in Rotterdam (Metropolisfestival) en in Gent (Gentse Feesten, Jonge Wolven concours).

Begin 2018 zullen ze Zeeland vertegenwoordigen in Amsterdam tijdens de ‘Sena Performers popNL award’.

Zie ook hun website www.thebrightt.nl of  pagina.


Entreeprijs €12,50, Jongeren tot 18 jaar €10,00

Hou deze website OF   Groede Live! in de gaten.

 

Tickets reserveren kan via onderstaande link.